Налични са 61 продукта.

Показани са 1-24 от общо 61 артикул(а)

Активни филтри

аминокиселини

Аминокиселините са малки биологични молекули, които се състоят от по-големи единици, които са протеини. Тялото придобива аминокиселините, необходими за усвояването на хранителните протеини. Този процес обаче е бавен и скъп. Следователно в определени физиологични ситуации бързото попълване на аминокиселини става абсолютна необходимост!

Мускулните протеини са разделени на аминокиселини чрез ензими, които разрушават протеините, докато нивото им на свободни аминокиселини не се увеличи. Високите концентрации на свободни аминокиселини в мускулните клетки лишават ензимите от катаболна активност. Можете да увеличите нивата на свободни аминокиселини в мускулните клетки и да инхибирате катаболизма чрез поглъщане на протеинови хидролизатни таблетки. Хидролизираните протеини са само протеини, лабораторно усвоявани - разградени до аминокиселини. Хидролизираните протеини действат антикатаболно и анаболно (подобряват баланса на азота плюс) и ускоряват регенерацията след лечението. От друга страна, някои аминокиселини, получени главно от хидролизати на суроватъчен протеин, проявяват хормонална активност - засилват анаболизма, увеличават разграждането на мастната тъкан, укрепват имунната система и намаляват претоварването.

Суроватъчните аминокиселини се използват най-често преди и след тренировка, преди лягане и след събуждане, за да се намали катаболизмът на стреса и пост-абсорбцията (през нощта). Ако BCAA аминокиселини се използват едновременно с суроватъчни добавки, тогава суроватъчните аминокиселини се използват преди хранене за допълване на аминокиселините в храненето.