Налични са 45 продукта.

Показани са 1-24 от общо 45 артикул(а)

Активни филтри

Протеинови концентрати

Какво представляват протеиновите концентрати (протеини)

Суроватъчният протеин се усвоява бързо и е любима добавка сред спортисти, културисти в развлекателните упражнения. Соята, яйцата, конопът и казеинът са алтернативни протеинови прахове с малко по-различни тегла на аминокиселини, които може да не са толкова ефективни, че помагат за увеличаване на мускулната маса. Протеиновите прахове обикновено съдържат чист протеин, с възможно добавяне на подсладители и аромати. Протеиновите прахове имат само следи от въглехидрати и мазнини и обикновено съдържат около 20 до 30 грама протеин на порция.

Протеиновият концентрат съдържа над 70% протеин от източници като: суроватка, соя, казеин, яйчен белтък и др. или съдържа един източник на протеин с концентрация под 10%, като има между 100 и 200 калории на порция в зависимост от производителя и видовете протеин, които се съдържат.

Протеиновите прахове са съставени предимно от протеини, смесени с няколко грама захар. Една порция протеинов прах обикновено съдържа 20 грама протеин и около 100 калории.

Разликата между Gainers и протеинови шейкове се свежда до хранителната стойност на всеки от тях. При нормален протеинов шейк обикновено можете да очаквате да консумирате 100-150 калории и да получите 20-30g протеин.