Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 капсули
  • Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 капсули

Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 капсули

17,00 BGN
Количество
Изчерпано

Pro Digestive 25000 30 капсули съдържа панкреатин. Панкреатинът има прах от панкреаса на бозайниците, главно от свинския панкреас, който освен екзокринните панкреатични ензими - липаза, алфа-амилаза, трипсин и химотрипсин, съдържа и други ензими.

Лечението Pro Digestive 25000 помага да се поддържа нормално тегло чрез регулиране на храносмилането!

Решаващият фактор е ензимната активност на липазата, както и част от трипсина. Амилолитичната активност е важна само при лечението на муковисцидоза, тъй като дори при хроничен панкреатит разцепването на хранителните полизахариди протича без нарушения.

Животната панкреатична липаза, подобна на човешката липаза, не е стомашно-устойчива, така че при рН под 4 има необратимо инактивиране на нейната липолитична активност.

Панкреатичната липаза се отделя от триацилглицеридната молекула мастни киселини в позиции 1 и 3. Свободните мастни киселини и 2-моноглицеридите, образувани в присъствието на жлъчни киселини, се абсорбират бързо, главно в горната част на тънките черва.

Активирането на трипсиноген от трипсиноген се извършва автокаталитично или под въздействието на ентерокиназа на тънките черва. Трипсинът от своя страна активира други протеолитични ензими. Ендопептидазата дисоциира пептидни връзки с участието на лизин и аргинин и по този начин, чрез разцепване на пептидни връзки, заедно с други ензими, допринася за разцепването на протеини до аминокиселини и пептиди с ниско молекулно тегло. Според последните данни трипсинът инхибира панкреатичната секреция, стимулирана от себе си след активиране в горните части на червата. Аналгетичното действие на препаратите на основата на панкреатин се дължи именно на този механизъм. Подобно на ендоамилазата, алфа-амилазата много бързо разцепва полизахаридите, които съдържат глюкоза и следователно нейната активност остава доста важна,

Бионаличност Чрез саморазтваряне на капсулите те се освобождават в стомаха и се разпределят, дори в присъствието на храна. Стомашно-устойчивото покритие на капсулите предпазва ензимите, чувствителни към действието на киселините, срещу инактивиране от стомашната киселина по време на стомашен транзит. Ензимите не се освобождават, докато достигнат неутралната или леко основна среда на долната част на червата, където лигавицата се разтваря. Тъй като панкреатинът не се абсорбира, не може да се предостави информация за неговите фармакокинетични свойства и бионаличност. Ефективността на панкреатина се определя от степента и скоростта на освобождаване на ензимите от фармацевтичната форма и по този начин съответства на галеновата достъпност.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ

Препоръчва се да се приложат 20 000 - 40 000 единици липаза на хранене в съответствие с общите препоръки за дозиране.

Освен ако не се препоръчва друго, дозата е 2-4 про-храносмилателни капсули на хранене (еквивалентно на 20 000 - 40 000 AU липаза на хранене).

Необходимата доза може също да бъде по-висока. Повишаването на дозата се извършва само под наблюдението на лекар и зависи от симптомите (например: стеаторея и коремна болка).

Дневната доза ензими от 15000-20000 единици липаза на kg телесно тегло не трябва да се надвишава.

Капсулите се поглъщат цели, без да се дъвчат или чупят, с достатъчно течност, по време на или веднага след хранене или закуска.

Продължителността на про-храносмилателното приложение се определя съвместно с лекаря, в зависимост от състоянието

СЪСТАВ НА ПРОДУКТА

Капсула 25000 AU съдържа:

активно вещество: панкреатин 383,75 mg (минимална липолитична активност 25000 AU, амилолитик 22500 AU, протеолитик 1250 AU).

помощни вещества: кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, хидрогенирано рициново масло, безводен колоиден силиций, микрокристална целулоза.

1476
2020-08-30
Нов продукт

Reviews (0)

Related products